Nieuws van 12 juli 2022

Onze cursus Draagadvies Basis is geaccrediteerd door de Vereniging van Draagconsulenten (VDC). Dat betekent dat je na het volgen van de cursus niet alleen goed in staat bent ouders te adviseren over het dragen van hun kind, maar ook lid mag worden van de beroepsvereniging. De VDC biedt kwalitatief goede informatie over dragen, bijscholing voor draagconsulenten, vermelding op hun website en onderling contact tussen consulenten. We zijn hier dan ook erg blij mee!

Nieuws van 27 juni 2022

Het blad Babywereld interviewde Wendy over de laatste trends en ontwikkelingen in het babydragen! Ze vertelt over wat er veranderd is de afgelopen jaren, wat de voordelen zijn van het dragen van kinderen, en wat aandachtspunten zijn in de voorlichting over dragen.

Daarnaast geeft Babywereld zelf een overzicht van een aantal studies naar veiligheid en dragen in de Verenigde Staten die wijzen op het belang van goede voorlichting. Lees hier het artikel!

Nieuws van 24 juni 2022

We hebben onze website vernieuwd! De cursus Draagadvies Basis, die opleidt tot regulier draagconsulent, is nu online te boeken en meteen via iDeal te betalen. Dit geldt ook voor onze andere cursussen Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten en Draagadvies voor Zorgprofessionals, voor kinderfysiotherapeutisch draagconsulenten, en draagconsulenten in de zorg. Via de knop ‘Inschrijven’ bereik je een overzicht van alle cursussen en vervolgmodules die gepland staan en waarvoor je je in kunt schrijven.

Nieuws van 31 mei 2022

Nieuw! Vanaf nu kan iederéén bij Zorgdragen Opleidingen draagconsulent worden.

De cursus Draagadvies Basis is een combinatie van een uitgebreide e-learning en een praktijkdag. Studeren in je eigen tempo dus! De praktijkdag vindt plaats centraal in het land, in Driebergen.

Deze cursus wordt gegeven door vaste docent Wies van Arkel. Zij is kinderfysiotherapeut en zelf een ervaren draagconsulent.

Wil jij ook leren hoe je je enthousiasme voor dragen goed onderbouwd kan overbrengen aan anderen? Schrijf je snel in voor de eerste cursus op zaterdag 17 september!

Zorgprofessionals kunnen natuurlijk nog gewoon gebruik maken van onze geaccrediteerde cursussen Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten en Draagadvies voor Zorgprofessionals.

Nieuws van 30 september 2021

Na ruim 5 jaar was het tijd voor een opfrisbeurt: onze cursus Draagadvies voor (kinder)fysiotherapeuten en andere zorgprofessionals heeft een nieuw jasje gekregen! De cursus bestaat vanaf 2021 uit een uitgebreide e-learning en één praktijkdag. In de e-learning wordt alle theorie behandeld, en een start gemaakt met het oefenen van het knopen door middel van video’s. Dit doen cursisten in hun eigen tempo en op hun eigen moment. De praktijkdag is natuurlijk wel live. Dan behandelen we het knopen, de draagzakken en casuïstiek.

We merken dat deze nieuwe vorm heel prettig werkt voor cursisten. Het scheelt reistijd, is gemakkelijker in te plannen in de werkweek, en cursisten hebben al aardig wat vaardigheid in het knopen opgedaan vóór de praktijkdag. Daardoor is het voor cursisten nog gemakkelijker om het geleerde te gaan toepassen in de praktijk!

Nieuws van 26 juni 2019

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus Draagadvies van 27 en 28 september 2019! We merken dat steeds meer zorgprofessionals een stevige onderbouwing willen hebben voor het dragen, en ouders goed willen kunnen helpen bij het aanleren of adviseren van dragen.

Wat eerdere deelnemers zeiden over deze cursus: “Echt een hele leuke cursus, verrassend interessant” – “Fijne cursus, veel informatie, maar ook genoeg praktische scholing. Veel praktijkverhalen etc.” – “Veel meer professionals zouden dit moeten leren.”

Nieuws van 24 oktober 2017

Dat ging wel erg snel! De cursus voor draagconsulenten ‘Dragen met prematuur geboren baby’s’ was binnen 1 uur vol. We zijn bezig een tweede datum te prikken, zodat niemand achter het net hoeft te vissen.

Ook is de cursus “Draagadvies” in januari 2018 al vol. Ook voor deze cursus plannen we nieuwe data.

Nieuws van 19 oktober 2017

Zorgdragen Opleidingen organiseert voor draagconsulenten een cursusdag: “Draagconsulten bij prematuur geboren baby’s” op 13 februari 2018 in Zwolle. Informatie vindt u hier. Inschrijving is geopend.

Nieuws van 18 augustus 2017

Terwijl wij op vakantie waren, stroomden de aanmeldingen binnen voor de cursus in september/oktober. En zo kon het gebeuren dat de cursus vol zat voor we het door hadden.

Wij zijn nu -terwijl we onze vakantiespullen nog aan het uitpakken zijn- snel een nieuwe cursus aan het plannen. Deze zal in januari 2018 plaatsvinden, precieze data volgen komende week.

Nieuws van 18 mei 2017

Helaas kunnen docenten ook af en toe ziek worden. Gelukkig hebben wij Anneke Westhoff-Waaijer (fysiotherapeut werkzaam met kinderen) bereid gevonden in te springen op momenten dat 1 van onze docenten onverhoopt afwezig is. Dit heeft zij tijdens afgelopen maart-cursus gedaan. Op deze manier is de groep cursisten toch verzekerd van voldoende aandacht van 2 docenten. Later zal Anneke zich voorstellen onder het kopje “docenten”.

Locatie De vreugdehoeve bleek het steeds drukker te krijgen. Voor hun heel fijn, maar voor ons dus lastiger om van hun ruimte gebruik te kunnen maken. Wij zijn blij dat wij een alternatieve locatie hebben gevonden. Dijkmoment is wederom een prachtige locatie met een prachtig uitzicht over de Vecht.

Er is nog plaats bij onze vervolgmodule “Rugdragen/peuters en kleuters met beperkingen”. U kunt zich nog aanmelden.