Nieuws van 26 juni 2019

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor de cursus Draagadvies van 27 en 28 september 2019! We merken dat steeds meer zorgprofessionals een stevige onderbouwing willen hebben voor het dragen, en ouders goed willen kunnen helpen bij het aanleren of adviseren van dragen.

Wat eerdere deelnemers zeiden over deze cursus: “Echt een hele leuke cursus, verrassend interessant” – “Fijne cursus, veel informatie, maar ook genoeg praktische scholing. Veel praktijkverhalen etc.” – “Veel meer professionals zouden dit moeten leren.”

Nieuws van 24 oktober 2017

Dat ging wel erg snel! De cursus voor draagconsulenten ‘Dragen met prematuur geboren baby’s’ was binnen 1 uur vol. We zijn bezig een tweede datum te prikken, zodat niemand achter het net hoeft te vissen.

Ook is de cursus “Draagadvies” in januari 2018 al vol. Ook voor deze cursus plannen we nieuwe data.

Nieuws van 19 oktober 2017

Zorgdragen Opleidingen organiseert voor draagconsulenten een cursusdag: “Draagconsulten bij prematuur geboren baby’s” op 13 februari 2018 in Zwolle. Informatie vindt u hier. Inschrijving is geopend.

Nieuws van 18 augustus 2017

Terwijl wij op vakantie waren, stroomden de aanmeldingen binnen voor de cursus in september/oktober. En zo kon het gebeuren dat de cursus vol zat voor we het door hadden.

Wij zijn nu -terwijl we onze vakantiespullen nog aan het uitpakken zijn- snel een nieuwe cursus aan het plannen. Deze zal in januari 2018 plaatsvinden, precieze data volgen komende week.

Nieuws van 18 mei 2017

Helaas kunnen docenten ook af en toe ziek worden. Gelukkig hebben wij Anneke Westhoff-Waaijer (fysiotherapeut werkzaam met kinderen) bereid gevonden in te springen op momenten dat 1 van onze docenten onverhoopt afwezig is. Dit heeft zij tijdens afgelopen maart-cursus gedaan. Op deze manier is de groep cursisten toch verzekerd van voldoende aandacht van 2 docenten. Later zal Anneke zich voorstellen onder het kopje “docenten”.

Locatie De vreugdehoeve bleek het steeds drukker te krijgen. Voor hun heel fijn, maar voor ons dus lastiger om van hun ruimte gebruik te kunnen maken. Wij zijn blij dat wij een alternatieve locatie hebben gevonden. Dijkmoment is wederom een prachtige locatie met een prachtig uitzicht over de Vecht.

Er is nog plaats bij onze vervolgmodule “Rugdragen/peuters en kleuters met beperkingen”. U kunt zich nog aanmelden.

Nieuws van 11 Januari 2017

Vanaf juni 2017 zal ons lespakket veranderen: Wij zijn blij dat wij naast de geweven draagdoek ook een rekbare draagdoek in ons lespakket kunnen aanbieden. Deze rekbare draagdoek is van Smallvips en bevat bamboe, wat hem heerlijk zacht maakt. De doek is lekker dun wat zorgt dat hij ook al geschikt is voor de allerkleinsten en ook prettig te dragen is bij warm weer. Het boek “Koester je kleintje” zal uit ons pakket verdwijnen, maar is nog aan te schaffen tegen gereduceerd tarief.

Nieuws van 12 december 2016

De cursussen in januari en maart zijn beide vol. Gelukkig is er alweer een nieuwe cursus uitgeschreven: Op maandagen 12 en 26 juni 2017 zal de cursus “Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten” samen met de cursus “Draagadvies multidisciplinair” gegeven worden in Zwolle. U kunt zich vanaf vandaag inschrijven.

De terugkomdag voor oud-cursisten op 11 februari 2017 gaat door. Er zijn voldoende inschrijvingen voor deze dag. Mocht u zich nog willen inschrijven: Dat is mogelijk tot 14 januari.

We hebben nu al een datum voor de vervolgmodule “Rugdragen/Peuters en kleuters met beperkingen”: Deze module wordt gegeven op zaterdag 9 september 2017 in Zwolle. Ook hiervoor is inschrijven al mogelijk.

Nieuws van 25 augustus 2016

Nog 1 plek vrij in oktober voor de cursus Draagadvies multidisciplinair: deze is zowel voor Kinderfysiotherapeuten als andere zorgprofessionals.

Nieuwe data voor de cursussen Draagadvies! u kunt zich nu inschrijven voor cursussen in januari en maart 2017.

Nieuws van 30 mei 2016

De cursus “Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten” op 17 en 26 september is vol. Er zijn nog voldoende plaatsen op de cursus van 8 en 13 oktober.

Nieuws van 25 mei 2016

Accreditaties toegekend

Accreditatie is toegekend door KCKZ (kraamzorg) met 14 punten. Ook het VenVN heeft accreditatie toegekend voor de registers Jeugdverpleegkunde, Kinderverpleegkunde en Voortplanting, obstetrie en gynaecologie met 14 punten.

De cursus “Draagadvies voor Kinderfysiotherapeuten” in september heeft nog maar 2 vrije plekken. Laatste kans om in te schrijven!

Er zijn nog enkele plaatsen voor de vervolgmodule “Rugdragen” op 25 juni. Schrijf u nu in!